Från utmaning till effektivitet: Kullagrets lageroptimering med Stemo

Kullagret.com lagerför dagligen över 14 500 produkter, vilket ställer höga krav på både lagerhantering och arbetsmiljö. Före samarbetet med Stemo mötte företaget betydande utmaningar med att upprätthålla en tydlig struktur och effektiv överblick över sitt omfattande sortiment. Behovet av en lösning för att förbättra arbetsflödet och underlätta orderplockningen blev snabbt tydligt.

“Med så många produkter behövde vi ett system som inte bara skapade mer utrymme, utan också underlättade snabba och korrekta plockningar. Stemos avdelare och markeringssystem har gjort det möjligt för oss att snabbt identifiera innehållet i varje låda, vilket har effektiviserat hela processen,” förklarar Anton Lundhoff från Kullagret.

När Kullagret började leta efter lösningar fokuserade de på att optimera sina befintliga hyllsystem genom att integrera lagerlådor och smådelslådor för att skapa en bättre struktur. Valet föll på Stemos produkter, särskilt smådelslådorna i modellerna 4012, 5012 och 6012, eftersom de var perfekt anpassade till Kullagrets hyllsystem med 400, 500 och 600 mm djup. Denna kompatibilitet gjorde det möjligt att maximera lagringsutrymmet och utnyttja hela hyllornas kapacitet på ett effektivt sätt. Genom att använda lådor som exakt passade hyllornas mått kunde Kullagret inte bara öka lagerkapaciteten utan också skapa en säkrare och mer strukturerad arbetsmiljö, vilket bidrog till en säkrare och mer strukturerad arbetsmiljö.

Adam Johansson, affärsutvecklare på Stemo, beskriver samarbetet:

“Samarbetet med Kullagret har flutit på smidigt från början till slut. Det är fantastiskt att se hur våra produkter helt har mött deras behov av en effektivare och mer organiserad lagerlösning.”

För Kullagret har Stemos produkter bidragit till en mer effektiv arbetsplats, där lagerpersonalen nu snabbt och enkelt kan plocka beställningar. Detta har inte bara sparat tid utan också förbättrat arbetsmiljön, vilket har gett företaget möjligheten att växa utan att kompromissa med strukturen.

“Vi är väldigt nöjda med hur Stemos produkter har förenklat vår lagerhantering. Det är en lösning som verkligen gör skillnad i vårt dagliga arbete,” avslutar Kullagret.

Med en långsiktig lösning på plats fortsätter Kullagret att optimera sina processer, och Stemos produkter har blivit en hörnsten i deras fortsatta framgång.

Spela videoklipp